Ik zoek

Haal het beste uit jezelf

Als communicatieprofessional loop je soms tegen bepaalde vragen aan:

  • Zit ik hier nog op mijn plek?
  • Wat is een mooie volgende stap in mijn loopbaan?
  • Hoe kan ik me verbeteren als adviseur?
  • Hoe krijg ik een betere positie binnen de organisatie?

Met wie kun je hierover sparren? Een externe coach die ervaren is op communicatiegebied kan dan uitkomst bieden. Sylvia van den Top of Petra Visser willen graag jouw coach zijn. Wat we doen is je op een andere manier leren kijken naar jezelf en jouw situatie. Het gaat erom dat jij iets wilt bereiken en ervoor open staat om naar jezelf te kijken en aan jezelf te werken. Het doel is om jou aan het denken te zetten over de manier van werken die het beste past bij de gegeven situatie. We laten jou zelf tot nieuwe inzichten komen. Daarbij zetten wij vaak allerlei technieken in, die daarbij kunnen helpen. Deze technieken kunnen variëren van creatieve opdrachten tot snelle scans en korte oefeningen. Wij proberen je te prikkelen om zélf tot oplossingen te komen en moedigen je aan om het beste uit jezelf te halen.

Hoe kan een coachingstraject eruit zien?
Je spreekt op gezette tijden af met je coach. Samen werk je aan jouw doel en geef je het traject vorm. Dat kan uit drie sessies bestaan, maar ook uit een half jaar met tien sessies. Het is maar net wat jij nodig hebt.

Andere mogelijkheden

  1. Teamcoaching: de communicatieafdeling of het communicatieteam is een product van een fusie. Of is toe is aan een stuk verdieping, omdat de afdeling voor het eerst aan de slag moet met een meerjarenbeleidsplan. Redenen om als afdeling eens buiten de reguliere werkbespreking om de tijd te nemen voor één of meer strategische (coachings)sessies. Onderwerpen die aan bod kunnen komen zijn de rol en taken van de afdeling, de interne profilering, het interne adviseurschap, enzovoorts. Prima Donna bereidt de sessie inhoudelijk voor. Coachingssessies zijn altijd interactief én worden bovendien met gebruikmaking van creatieve technieken ingevuld.

  2. Schrijfcoaching: hoe krijg ik de tekst die in mijn hoofd zit op papier? Hoe schrijf ik aansprekende teksten? Hoe schrijf ik beknopter/klantvriendelijker/zakelijker/creatiever? Soms is persoonlijke schrijfcoaching effectiever dan deelname aan een training of workshop. In deze bijzondere werkvorm pak je met één van onze adviseurs jouw persoonlijke schrijfuitdagingen aan. Op basis van enkele aangeleverde voorbeeldteksten, maken wij een eerste analyse van jouw schrijfstijl en het niveau. Tijdens een eerste gesprek inventariseren we jouw wensen en behoeften. Op basis daarvan stellen we je een passend traject voor (aantal gesprekken en de mogelijke onderwerpen per gesprek). Dit kun je natuurlijk ook gaandeweg nog aanpassen. Elk coachingsgesprek duurt ongeveer twee uur en is bij voorkeur face to face. Begeleiding via e-mail, skype/videochat en telefoon is natuurlijk ook een optie. Wij geven deze gesprekken vorm door middel van praktijkvoorbeelden en -ervaringen, we behandelen passende theorieën en laten je kennismaken met diverse (creatieve) technieken. In de tijd tussen de gesprekken ga je gericht aan de slag met de tips en tools. Je ervaringen bespreken we tijdens het volgende gesprek.

  3. Coaching bij solliciteren naar een communicatiebaan: wist je dat we je ook kunnen coachen als je op zoek bent naar een nieuwe communicatiebaan? Ons sollicitatiepakket bestaat uit een kennismakingsgesprek, een motivatiebrief- en cv-check, een telefonische voorbereiding op een sollicitatiegesprek en een evaluatie daarvan. Kom goed beslagen ten ijs voor 99 euro, excl. btw (tijdelijke aanbieding tot en met 30 september 2018).
Eyeopener

“Soms heb je andermans ogen nodig om te zien waar je zelf mee bezig bent.”.jpg