Prima Donna is 25 jaar!

  • Geplaatst op
  • Door Petra Visser
  • 0
Prima Donna is 25 jaar!

Op 1 april 1994 kwam Petra in dienst bij het reclamebureau Concreet Borderline in Apeldoorn. Zij was gevraagd voor het opzetten van een PR-afdeling. Bij de start is meteen gekozen voor het ‘zelfstandig’ neerzetten van een bureau in plaats van een afdeling. De naam Prima Donna is bedacht door één van de directeuren van Concreet Borderline, Maarten van Teeseling. Petra heeft het concept verder ingevuld.

De eerste jaren werkte Petra (meestal samen met een stagiaire) aan opdrachten voor klanten van Concreet Borderline, ook kwamen er zelfstandige opdrachten voor Prima Donna (Petra’s eerste eigen klant was het Kadaster [interne communicatie rondom een grote verbouwoperatie]). Voor de werving werd later Marja Brummer aangenomen. Marja stopte na ongeveer een jaar en verhuisde met haar man naar België. Haar opvolgster werd in 1997 Liesbeth Josiassen, die destijds werkte voor een klant van Concreet Borderline (Ubbink).

 

Kort daarna besloot Concreet Borderline tot een naamsverandering (werd CBC) en een verhuizing (naar Deventer). Uit praktische redenen verhuisde Prima Donna mee, naar een kantoorpand aan de Keulenstraat. De eerste medewerkster werd aangenomen. In die tijd namen Petra en Liesbeth een deel van de aandelen van Prima Donna over van CBC, later alle aandelen. We groeiden uit ons jasje en we wilden ons ook ‘fysiek’ losmaken van CBC. We besloten tot de aankoop van een pand in het Connection Center op Handelspark de Weteringen. Gelukkig net op tijd, want CBC ging een maand voor de verhuizing failliet. In 1999 betrokken wij de Maagdenburgstraat 50, na eerst flink geklust te hebben (met veel hulp van partners, ouders, medewerkers enz.). Daar groeiden we uit ons jasje en besloten een volgende stap te maken. Op vrijdag 13 juni 2008 verhuisden we naar ons nieuwe pand aan de Munsterstraat. De paarse kozijnen ontgaan niemand. De opening door burgemeester Heidema op 12 september was een prachtig moment. Evenals de verschijning van het eerste nummer van ons glossy magazine, Pur sang.

 

De oude huisstijl is ontworpen door Fred ten Tusscher jr. Sinds 2006 hebben we een nieuwe huisstijl, ontworpen door Petra ter Keurs. In 2010 hebben we onze naam aangepast naar Prima Donna communicatieregisseurs. Deze naam geeft goed aan waar we voor staan en wat onze rol is.

 

Onze nieuwsbrief verscheen in de beginjaren nog per post en heette ‘Uit Eigen Werk’. Later zijn we natuurlijk overgegaan op digitaal. De naam wijzigde in ‘Prikkels’. Onze website heeft al vele maken een ‘make-over’ gehad, de laatste was in november 2018.

 

Eind 2018 heeft Liesbeth afscheid genomen van Prima Donna. Zij is verder gegaan met OVER! om werkgevers bewust te maken van de zaken waar vrouwen in de overgang tegen aan lopen.

 

Welke dingen er ook veranderen, wat blijft is dat we graag samenwerken in ons team. Aan leuke opdrachten voor leuke opdrachtgevers. Samen met partners zoals vormgevers, webbouwers en fotografen. We zijn blij met ons vak communicatie en willen daar met onze persoonlijke, creatieve touch het beste uithalen voor onze klant!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.