Taal maakt sterker

  • Geplaatst op
  • Door Annemarie van den Boomen
  • 0
Taal maakt sterker

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak zijn ze ook digitaal minder vaardig. Dit heeft grote impact op hun persoonlijke leven.

Als je niet goed kunt lezen en schrijven, vind je minder snel een baan, is het lastiger om gezond te leven, heb je minder grip op je geldzaken en lopen je kinderen risico om op latere leeftijd ook laaggeletterd te worden.

Taal maakt mensen en onze maatschappij sterker. Om zoveel mogelijk mensen in actie te laten komen voor een geletterde samenleving organiseert Stichting Lezen & Schrijven van 9 tot en met 15 september 2019 de Week van de Alfabetisering.  De stichting doorbreekt het taboe op laaggeletterdheid en geeft ruimte voor een leven lang leren en ontwikkelen. Ze stimuleren zoveel mogelijk mensen om de stap naar eigen geletterdheid te zetten, en vragen anderen hen hierbij te helpen. Meer mensen moeten de kans krijgen om ook op latere leeftijd (beter) te leren lezen, schrijven, rekenen en omgaan met een computer of smartphone.

Honderden bedrijven, bibliotheken, gemeenten, scholen en instanties komen in actie voor een geletterd Nederland en ook Prima Donna wil graag een steentje bijdragen. Wij besteden aandacht aan dit onderwerp op onze social media kanalen. Zo organiseren we bijvoorbeeld op Facebook een taalkwis. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.