Coaching

€--,--

Als communicatieprofessional loop je soms tegen bepaalde vragen aan:

  • Zit ik hier nog op mijn plek?
  • Wat is een mooie volgende stap in mijn loopbaan?
  • Hoe kan ik me verbeteren als adviseur?
  • Zal ik me specialiseren of allround blijven?
  • Hoe krijg ik een betere positie binnen de organisatie?
  • Hoe pak ik bepaalde communicatievragen op? 

Met wie kun je hierover sparren? Een externe coach die ervaren is in het communicatievak kan dan uitkomst bieden. Petra Visser is coach bij Prima Donna. "Wat ik doe is je op een andere manier laten  kijken naar jezelf en jouw situatie. Ik wil je aan het denken zetten en jou zelf tot nieuwe inzichten te laten komen. Daarbij zet ik vaak allerlei werkvormen in, die daarbij kunnen helpen. Deze werkvormen kunnen variëren van creatieve opdrachten tot snelle scans en korte oefeningen. Passend bij jou en je vraag. Ik probeer je te prikkelen om zélf tot oplossingen te komen."

Hoe kan een coachingstraject eruit zien?
We spreken op gezette tijden af. Dat kan bij Prima Donna zijn, maar ook op een andere locatie. Samen werken we aan jou doel en geven we het traject vorm. Dat bestaat meestal uit drie tot tien sessies. Het is maar net wat jij nodig hebt.

Andere mogelijkheden: 

  1. Teamcoaching: de communicatieafdeling of het communicatieteam is een product van een fusie. Of is toe is aan verdieping, omdat de afdeling voor het eerst aan de slag moet met een meerjarenbeleidsplan. Redenen om als afdeling eens buiten de reguliere werkbespreking om de tijd te nemen voor één of meer strategische (coachings)sessies. Onderwerpen die aan bod kunnen komen zijn de rol en taken van de afdeling, de interne profilering, het interne adviseurschap, enzovoorts. Prima Donna bereidt de sessie inhoudelijk voor. Coachingssessies zijn altijd interactief én we maken gebruik van diverse werkvormen.

  2. Schrijfcoaching: hoe krijg ik de tekst die in mijn hoofd zit op papier? Hoe schrijf ik aansprekende teksten? Hoe schrijf ik beknopter/klantvriendelijker/zakelijker/creatiever? Soms is persoonlijke schrijfcoaching effectiever dan deelname aan een training of workshop. In deze bijzondere werkvorm pak je met één van onze adviseurs jouw persoonlijke schrijfuitdagingen aan. Op basis van enkele aangeleverde voorbeeldteksten, maken wij een eerste analyse van jouw schrijfstijl en het niveau. Tijdens een eerste gesprek inventariseren we jouw wensen en behoeften. Op basis daarvan stellen we je een passend traject voor (aantal gesprekken en de mogelijke onderwerpen per gesprek). Dit kun je natuurlijk ook gaandeweg nog aanpassen. Elk coachingsgesprek duurt ongeveer twee uur en is bij voorkeur face to face. Begeleiding via e-mail, skype/videochat en telefoon is natuurlijk ook een optie. Wij geven deze gesprekken vorm door middel van praktijkvoorbeelden en -ervaringen, we behandelen passende theorieën en laten je kennismaken met diverse (creatieve) werkvormen. In de tijd tussen de gesprekken ga je gericht aan de slag met de tips en tools. Je ervaringen bespreken we tijdens het volgende gesprek.

  3. Coaching bij solliciteren naar een communicatiebaan: wist je dat we je ook kunnen coachen als je op zoek bent naar een nieuwe communicatiebaan? Ons sollicitatiepakket bestaat uit een kennismakingsgesprek, een motivatiebrief- en cv-check, een telefonische voorbereiding op een sollicitatiegesprek en een evaluatie daarvan.

 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen