Infographic

€--,--

Een infographic, of wel informatieve illustratie, is een grafische weergave van informatie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een combinatie van tekst en beeld. Denk bijvoorbeeld aan een kaart, grafiek, stripachtige illustratie of interactieve applicatie.

Infographics worden steeds vaker gebruikt. Dat is ook niet zo verwonderlijk. Het is een creatieve manier om snel relevante informatie weer te geven. Er heeft een duidelijke verschuiving van tekst naar beeld plaatsgevonden. Je ziet naast infographics dan ook steeds vaker informatie in de vorm van animaties en video's. Dit spreekt meer aan dan een lange tekst waar je zelf de kern uit moeten halen.

Een infographic kan een op zichzelf staand iets zijn, maar wordt ook vaak gebruikt als onderdeel van een groter geheel. Zo hebben wij voor een aantal klanten jaarverslagen gemaakt met infographics. Deze geven dan bijvoorbeeld financiële gegevens of informatie over personeel weer.

We werken met diverse vormgevers die goed zijn in het maken van infographics en animaties. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen