Social intranet Medrie

€--,--

Heel trots zijn we op Connect, het nieuwe sociale intranet dat huisartsenorganisatie Medrie vorige week in gebruik heeft genomen. Samen met Marien van Os en Suzanne Neilen van Winkwaves en een aantal collega’s van Medrie hebben we in korte tijd een uitstekend werkend online platform neergezet. Een prachtig gezamenlijk project, waaraan we met veel plezier hebben meegewerkt.

 

Het mooie van dit systeem (Harmonics) is dat het heel flexibel is. Je kunt heel gemakkelijk pagina’s (groepen heten die in Harmonics) aanpassen aan de wensen van de gebruikers. Ook is het handig dat Harmonics werkt op basis van trefwoorden. Dat maakt dat je content maar eenmaal hoeft te plaatsen en heel eenvoudig in verschillende groepen kunt laten zien. Aanpassen hoeft dus maar op één plek, daarna staat de informatie overal weer goed. Verder heeft het systeem een geavanceerde zoekfunctie, wat het gebruik zeker ten goede komt. Ook kunnen gebruikers gemakkelijk groepen aanmaken om daarin kennis te delen of samen op te trekken in een project.

 

We hebben de collega’s van Medrie ondersteund bij het kennismaken met de mogelijkheden van Connect. En bij de inrichting van hun groepen. Leidend daarbij waren vragen als: ‘wat wil de eindgebruiker, wat heeft die nodig om zijn werk goed en snel te kunnen doen?’ Ook hebben we een groot deel van het overzetten van de content voor onze rekening genomen. Dit om de snelheid in het project te houden, zodat Medrie Connect vlot in gebruik kon nemen. Vanzelfsprekend hebben we een communicatieplan gemaakt (en uitgevoerd) om de invoering van Connect soepel te laten verlopen.


Vanaf vorige week maken medewerkers en huisartsen volop gebruik van Connect. We ondersteunen Medrie nog een tijdje met de doorontwikkeling van Connect, zodat ze optimaal gaan maken van de mogelijkheden die dit prachtige nieuwe platform biedt.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen