Tips voor het vinden van een workshop communicatie

€--,--

Tips voor het vinden van een workshop communicatie

Je bent op zoek naar een workshop communicatie, maar er worden er nogal wat aangeboden. Welke is voor jou het meest geschikt? Zoek je een workshop voor jezelf of juist voor (jou en) je collega’s? Daarnaast kan het gaan om persoonlijke communicatie of communicatie op organisatieniveau. Of merkcommunicatie. In dit artikel helpen we je verder in jouw zoektocht.

Persoonlijke communicatie

Er zijn op het gebied van persoonlijke communicatie veel workshops. Dan kan het gaan om bijvoorbeeld beter presenteren, effectief communiceren, leren luisteren, feedback geven of gesprekstechnieken in het algemeen. Meestal kun je die als individu volgen, maar kun je ze ook op maat aangeboden krijgen voor een groep. Waar je op kunt letten bij het kiezen van een workshop communicatie, zie je in onderstaande checklist:

Checklist workshop communicatie

1. Voldoet de workshop aan mijn vraag?
2. Wat is het programma van de workshop?
3. Welke onderdelen komen aan bod?
4. Is het ook echt een workshop of is het meer een lezing of presentatie?
5. Wie is de aanbieder?
6. Wie geeft de workshop?
7. Waar is de workshop?
8. Hoe lang duurt de workshop?
9. Wat is de minimale/maximale groepsgrootte?
10. Hoeveel kost de workshop en wat is erbij inbegrepen?

Je ontwikkelen in het vakgebied communicatie

Als je je wilt ontwikkelen in het vakgebied communicatie kun je natuurlijk ook een workshop volgen. Daar zijn er ook heel veel van! Het varieert van een workshop over tekstschrijven tot een workshop over het maken van een contentstrategie. Het is maar net wat je zoekt. Kijk daarbij ook goed naar de aanbieder van de workshop. Is het een aanbieder die thuis is in het bepaalde onderwerp en er ook praktijkervaring mee heeft? Of is het een aanbieder die meerdere workshops aanbiedt op heel veel vlakken?

Zelf aan de slag

Wat ons opvalt als we zelf een communicatieworkshop volgen, is dat het soms meer een lezing of presentatie is dan een workshop. Bij een workshop communicatie verwachten we zelf aan de slag te gaan en iets te doen/maken waar we zelf iets aan hebben. Een algemene case behandelen kan nuttig zijn als inleiding, maar vervolgens wil je toch inzoomen op je eigen situatie of vraag. Daar moet wel ruimte voor zijn!

Workshop op maat

Sommige aanbieders bieden een workshop communicatie ook ‘in company’ aan, net als wij dat doen. Op die manier wordt de workshop op maat gemaakt voor jouw vraag en organisatie. Het kan heel nuttig zijn om op die manier een vraagstuk onder de loep te nemen. Met je team of collega’s ga je in op een communicatieonderwerp. En het voordeel is dat je ook nog eens aan teambuilding doet. Het is immers een gezamenlijke ervaring. Wil je teambuilding als nevendoel? Geef dat dan expliciet mee aan de workshopaanbieder, dan kan er in het ontwikkelen van de communicatie workshop rekening mee worden gehouden. Let op dat de kosten voor een maatwerkworkshop vaak vele malen hoger zijn dan een standaard workshop. Er gaat uiteraard meer voorbereiding in zitten dan in het organiseren van een standaard workshop. Daarentegen heb je – als het goed is – ook meer aan je investering.

De diepte in

Wil je meer de diepte in? Dan is een training of zelfs opleiding meer geschikt om te volgen dan een workshop.

Hulp

Veel succes met het vinden van ‘jouw’ workshop! En wil je er eens even met iemand over van gedachten wisselen, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag op weg! Daarnaast bieden we zelf ook een groot aantal workshops aan. O ja, en als je op zoek bent naar een inspirerende locatie voor jouw workshop? Dan kun je gebruik maken van De Klas!

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen